Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: طرح ٣٠٧٠ (ارائه ٣٠ خدمت غیرحضوری) مراجعات حضوری مردمی به شعب و کارگزاری‌های این سازمان را نسبت به مدت مشابه سال قبل در سطح قابل‌توجهی در کشور کاهش داده است.

به گزارش منیبان؛ مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در نشست خبری که با عنوان «سلسله نشست‌های رویای تامین اجتماعی فراگیر؛ با موضوع تحول دیجیتال و حقوق شهروندی؛ اجرای طرح ۳۰۷۰ در سازمان تامین اجتماعی» در هتل همای تهران برگزار شد، گفت: تحول در عرصه دیجیتال اکنون یک ضرورت است و سازمان تأمین اجتماعی به عنوان یک نهاد اجتماعی که با بخش اعظم جامعه مرتبط و وظیفه خدمت‌رسانی به این جمعیت را بر عهده دارد، باید پیشگام در این زمینه می‌بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به برخی فشارهای اجتماعی در آغاز اجرای طرح ٣٠٧٠ تصریح کرد: هر یک از تغییر و تحولات در آغاز می‌تواند با برخی فشارهای اجتماعی، نارضایتی و نارسایی، به منظور پیاده‌سازی و تکمیل طرح همراه باشد، اما طرح ٣٠٧٠ با استفاده نظرات شرکای اجتماعی، همت مجموعه تأمین اجتماعی و همکاری دیگر دستگاه‌ها به ثمر نشست.

سالاری ادامه داد: در مرحله نخست باید ایرادات این طرح رفع شود و سپس خدماتی جدید در سازمان تامین اجتماعی غیرحضوری و مراجعه به شعب و کارگزاری‌های این سازمان به صفر برسد.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: عنوان این طرح نیز به ارائه ٣٠ خدمت غیرحضوری که سبب کاهش ٧٠ درصد از مراجعات حضوری مردمی به این سازمان خواهد شد، اشاره می‌کند.

او تاکید کرد: خدمات این طرح با افزایش سهولت دسترسی و استفاده عموم جامعه باید کاملا غیرحضوری شود و همچنین سازمان در زمینه برخی نواقص پاسخگو باشد.

به گفته سالاری، سامانه تلفنی ١۴٢٠ سازمان تأمین اجتماعی نیز با هدف پاسخگویی به سوالات مردمی و رفع مشکلات عمومی راه‌اندازی شد، که در سال جدید نیز بیش از پیش گسترش یافته است.

او افزود: طرح ٣٠٧٠، مراجعات حضوری مردمی را نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داد، اما خدمات سازمان تأمین اجتماعی در این باره زمانی افزایش داشته است.

سالاری ادامه داد: اما تکمیل آن در گرو مراجعات حضوری صفر به شعب و کارگزاری‌های این سازمان بوده و هدف تأمین اجتماعی نیز سیستم خدمت‌رسانی پایدار و آنی به جامعه هدف به همراه کاهش هزینه و اتلاف وقت است.

سالاری توضیح داد: سرعت عمل در ارائه خدمات و پرداخت سرویس بدون ثبت درخواست به بیمه‌شدگان نظیر کمک هزینه ازدواج نیز از دیگر اهداف اساسی این طرح در سازمان تامین اجتماعی بوده است.

او همچنین با اشاره به بازخورد مردمی در خصوص این طرح افزود: بازخورد جامعه هدف نیز از این طرح باید به طور مداوم گرفته و برخی نظرسنجی‌ها نیز حاکی از افزایش رضایتمندی جامعه است.

به گفته سالاری، اصلاحات و رفع نواقص این طرح نیز باید برمبنای بازخورد مردمی انجام پذیرد.

او همچنین با اشاره به حمایت برخی دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها از طرح ٣٠٧٠ گفت: سرویس خدمات غیرحضوری باید ارتقا یافته و سازمان تأمین اجتماعی در سال‌های آتی به عدم مراجعه مردمی رسیده باشد.

سالاری درخصوص استارت‌آپ‌ها یادآور شد: سرویس‌دهی در سامانه سازمان تأمین اجتماعی نیز سبب ارتقاء خلاقیت در جامعه شده و سازمان از شرکت‌های مربوطه دعوت می‌کند، در پلتفرم سازمان سرویس‌دهی کنند. شرکت خدمات ماشینی تأمین اجتماعی نیز مأمور انجام این طرح است.

او درباره نگرانی برخی شرکای اجتماعی مبنی بر به حاشیه رفتن طرح ٣٠٧٠ با تغییرات مدیریتی گفت: در صورت دستیابی به مراجعات کاملا غیرحضوری و پیشرفت ٩٠ درصدی طرح، احتمال بازگشت به شیوه‌های سنتی حضوری ضعیف است و با رسیدگی‌های فشرده رصد خواهد شد.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی همچنین با اشاره به مستندسازی افزود: مستندسازی نیز در سازمان تامین اجتماعی انجام شده و در حال حاضر طرح ٣٠٧٠ با تالیف همکاران مجموعه به منظور رجوع برای عموم و همکاران آتی سازمان معرفی می‌شود.

سالاری ادامه داد: خدمات مفاصاحساب همکاران نیز غیرحضوری شده و صرفا انجام برخی از استعلامات از دیگر دستگاه‌ها (به‌دلیل نبود امکانات غیرحضوری در آن سازمان مربوطه) مستلزم مراجعات حضوری می‌شود.

او خاطرنشان کرد: در واقع خدمات غیرحضوری سازمان تأمین اجتماعی در قالب سه محور درمان، خدمات بیمه‌ای و پشتیبانی مالی ساماندهی شده و علیرغم مخاطبان متفاوت در یک محور واحد پیش برده خواهد شد.

سالاری با اشاره به نتایج یکی از تحقیقات مؤسسة عالی پژوهش تأمین اجتماعی گفت: ٧۵ درصد از جامعه از این خدمات غیرحضوری استفاده و ٢۵ درصد نیز معتقدند، بهره‌گیری از خدمات غیرحضوری تأمین اجتماعی آسان نیست؛ این آمار در آغاز اجرای طرح قابل‌قبول و نواقص گفته شده توسط جامعه هدف نیز باید برطرف شود.

او تاکید کرد: حل مساله نباید سبب پاک کردن صورت مسئله شود.

مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی همچنین در باره قراردادهای پژوهشی یادآور شد: این قراردادها به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اختصاص داشته، اما دسترسی الکترونیکی این تحقیقات نیز توسط سازمان جهت تبادل اطلاعات پژوهشی به وزارتخانه داده شده است.

او تصریح کرد: برای دستیابی به مراجعات کاملا غیرحضوری و رفع همه مشکلات و نواقص طرح، ارتقای کیفیت و سهولت دسترسی نیز گام برداشته و طرح ٣٠٧٠ به ۴٠٨٠ و در نهایت مراجعات حضوری مردمی صفر رسد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تامین اجتماعی حقوق جامعه سازمان تامین اجتماعی مشکلات کاهش هزینه ازدواج خلاقیت تحقیقات و فناوری وزارتخانه تامین اجتماعی مراجعات حضوری سازمان تأمین اجتماعی سازمان تامین اجتماعی تأمین اجتماعی نیز مدیرعامل سازمان خدمات غیرحضوری اجرای طرح طرح ٣٠٧٠

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۹۴۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصص بدون تعهد و تعهد بدون تخصص زمینه‌های فساد را ایجاد می‌کند

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی گفت: تخصص بدون تعهد و هم تعهد بدون تخصص، زمینه‌های فساد را ایجاد می‌کند و در این رابطه وظیفه ما برخورد مدیریتی است و از این حیث از بالاترین مقام سازمان تا پایین‌ترین سطوح سازمانی هیچ استثنایی در مبارزه با فساد وجود ندارد.

به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان تأمین اجتماعی، میرهاشم موسوی در نشست تخصصی «حکمرانی اسلامی، فسادستیزی و اقتصاد مردمی» که از سوی شورای امر به معروف و نهی از منکر این سازمان به‌مناسبت سالروز صدور فرمان تاریخی مقام معظم رهبری در زمینه مبارزه با فساد، فسادستیزی را مقدمه تحقق عدالت در حکمرانی اسلامی و اولویت راهبردی این سازمان برشمرد و اظهار کرد: با توجه به گستردگی و تنوع خدمات سازمان و تأثیر آن بر اقتصاد کلان نمی‌توانیم به‌صورت شعاری با مقوله مبارزه با فساد برخورد کنیم و باید در این زمینه عزم جدی وجود داشته باشد و از همه ظرفیت‌های موجود استفاده کرد، طراحی و ایجاد سه سامانه نظارتی در این سازمان برای استفاده از ظرفیت نظارت مردمی بوده است، ظرفیتی که می‌تواند به صورت سیستمی ضمن ایجاد بازدارندگی، درامر مبارزه با فساد نقش جدی داشته باشد، علاوه بر این تلاش برای شفاف کردن اطلاعات و حرکت به سوی ارائه برخط خدمات در مصادیقی نظیر لیست هوشمند، تحلیل داده‌های خدمات غیرحضوری بیمه‌ای، نسخ الکترونیک و اسناد پزشکی در واقع در مسیر ایجاد الگویی از نظارت سیستماتیک در امر مبارزه با فساد است که در این سازمان به صورت جدی پیگیری می‌شود.

وی افزود: رهبر انقلاب در یکی از جلسات درس خارج فقه خود، از معصوم (ع) روایت می‌کنند که همه مسئولان با دست بسته وارد صحرای محشر می‌شوند، کسی که مسئولیت و کارش را درست انجام داده باشد دست‌هایش گشوده و آن‌که گناهکار باشد به زنجیر کشیده می‌شود، با این اوصاف مایه تعجب است که در چنین مکتبی و با چنین باوری، چطور برخی به دنبال مسئولیت هستند.‌

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به بخش‌هایی از فرمان هشت‌ماده‌ای مقام معظم رهبری گفت: یکی از اهداف حاکمیت اسلامی تحقق عدالت است و مبارزه با فساد مقدمه تحقق این هدف متعالی است، از این منظر در حکمرانی اسلامی داشتن روحیه مبارزه با فساد از ویژگی‌های مهم همه کسانی است که پا در این عرصه می‌گذارند، علاوه بر این مقبولت یا پذیرش مردم، مشروعیت، اقتدار و کارآمدی چهار مؤلفه اصلی در حکمرانی اسلامی است، البته رهبر انقلاب در تبیین اندیشه سیاسی حاکمیت اسلامی تذکر داده‌اند که مردم علاوه بر مقبولیت، رکن تحقق مشروعیت هم هستند.

موسوی با تأکید بر اهمیت جایگاه و نقش مردم در حکمرانی اسلامی گفت: ما امروز در سرمایه اجتماعی، چالش‌هایی داریم و اگر بخواهیم یک مأموریت مهم برای سازمان تأمین‌اجتماعی تعریف کنیم، آن ماموریت ایجاد ارزش افزوده در سرمایه اجتماعی نظام است که حتی با یک ابهام یا شائبه کوچک در حوزه فساد نیز می‌تواند آسیب ببیند. پدیده شوم فساد و ضعف‌های مدیریتی در مشروعیت و مقبولیت و کارآمدی نظام مؤثر است و جایی که فساد وجود داشته باشد، ناکارآمدی هم وجود خواهد داشت، رویدادها و تحولاتی چون عملیات وعده صادق مردم را خوشحال کرده و روی مؤلفه اقتدار، تأثیر مثبت دارد و در مقابل فساد احتمالی ولو کوچک روی اقتدار اثر منفی می‌گذارد و از همین باب است که پرداختن به این موضوع یکی از اولویت‌های سازمان تأمین اجتماعی است.

وی با تاکید بر نقش و جایگاه مردم در فسادستیزی گفت: در سخت‌ترین شرایط کشور وقتی مردم در صحنه حضور پیدا می‌کنند بر چالش‌ها غلبه می‌کنیم؛ چنان که در فتنه‌های مختلف وقتی ملت شریف ایران به صحنه آمدند آب سردی بر پیکر دشمن ریخته شد، در بحث فسادستیزی نیز نقش مردم به عنوان مهم‌ترین مولفه حکمرانی اسلامی، بسیار مهم است و به همین مناسبت رهبر انقلاب در ابتدای دولت سیزدهم بحث مشارکت مردم در مبارزه با فساد را مطرح کردند.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی ضمن تقدیر از تلاش‌های همکاران این سازمان برای تأسیس سامانه‌های مختلف نظارت مردمی در حوزه‌های حراست، بازرسی و تخلفات اداری، اظهار کرد: طراحی و ایجاد سه سامانه نظارتی در این سازمان در جهت استفاده از ظرفیت نظارت مردمی بوده است، ظرفیتی که می‌تواند به صورت سیستمی ضمن ایجاد بازدارندگی، درامر مبارزه با فساد نقش جدی داشته باشد. علاوه بر این تلاش برای شفاف کردن اطلاعات و حرکت کردن به سوی ارائه برخط خدمات در مصادیقی نظیر لیست هوشمند، تحلیل داده‌های خدمات غیرحضوری بیمه‌ای، نسخ الکترونیک و اسناد پزشکی در واقع در مسیر ایجاد الگویی از نظارت سیستماتیک در امر مبارزه با فساد است که در این سازمان به صورت جدی پیگیری می‌شود. البته باید توجه کنیم که پس از انجام نظارت‌های سیستمی پاسخ و اقدامات انجام شده باید به گزارشگران نیز انتقال پیدا کند تا انگیزه نظارت مردمی تقویت شود و این مسئله با رویکرد سیستمی نسبت به موضوع قابل حل است.‌

موسوی با تأکید بر این‌که مبارزه با فساد را باید در ابعاد و اندازه واقعی آن ببینیم، اظهار کرد: رسانه‌های معاند که به‌دنبال القای ناکارآمدی نظام هستند، دست به بزرگنمایی برخی حوادث می‌زنند. درست است که وقتی صحبت از فسادستیزی می‌شود باید عمدتاً روی دانه درشت‌ها تمرکز کنیم، با این‌حال اگر این اندازه‌سازی‌ها باعث چشم‌پوشی از موارد کوچک‌تر شود رویه ما رویه درستی نخواهد بود؛ چه اگر به موارد کوچک فساد توجه نکنیم ظرفیت تبدیل شدن به موارد بزرگ را دارند، در واقع در برخورد با اصل فساد نباید مماشات کنیم، اگر چه نحوه برخوردها باید متناسب با ابعاد تخلف باشد. گاهی ممکن است با امر به معروف و نهی از منکر بتوان با فسادی مقابله یا از آن پیشگیری کرد و گاهی هم لازم است با برخورد جدی‌تر به مسائل ورود کنیم، چه اگر با فسادهای کوچک به نحو مقتضی برخورد نکنیم تبدیل به فسادهای بزرگتر می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه با سفارش و سفارش‌پذیری نمی‌توان مأموریت مبارزه با فساد را دنبال کرد، اظهار کرد: هم تخصص بدون تعهد و هم تعهد بدون تخصص؛ زمینه‌های فساد را ایجاد می‌کند و در این رابطه وظیفه ما برخورد مدیریتی است و از این حیث از بالاترین مقام سازمان تا پایین‌ترین سطوح سازمانی هیچ استثنایی در مبارزه با فساد وجود ندارد؛ چرا که تأمین‌اجتماعی یک سازمان با ۴۶ میلیون مخاطب مستقیم است که به‌صورت غیرمستقیم هم با همه آحاد مردم در ارتباط است و تعهدات بین نسلی و وظایفی مهم و سنگین بر دوش این سازمان است، با توجه به گستردگی و تنوع خدمات سازمان و تأثیر آن بر اقتصاد کلان نمی‌توانیم به‌صورت شعاری با مقوله مبارزه با فساد برخورد کنیم و باید در این زمینه عزم جدی وجود داشته باشد و از همه ظرفیت‌های موجود استفاده کرد.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه دولت مردمی سیزدهم با شعار مبارزه با فساد روی کار آمد و مردم به این واسطه به این دولت اعتماد کردند، گفت: صحت و دقت انتصابات از همان روز اول مسئله ما در سازمان تامین اجتماعی بود، از همان ابتدا به دنبال افراد متعهد و متخصص بودیم و همچنان هم قاعده در مجموعه ما همین است، به خصوص در موضوعات اقتصادی، واحدهای نظارتی سازمان تأمین اجتماعی باید نظارت دقیق داشته باشند و در مجموعه‌هایی مثل بانک رفاه و شستا، فضا را به‌خوبی رصد کنند.

موسوی با اشاره به اینکه یکی از رویکردهای سازمان تأمین اجتماعی در بحث انتصابات، توجه به جوان‌گرایی است، افزود: به هر حال مجموعه‌ای که مأموریت بین نسلی دارد باید به کادرسازی توجه کند؛ چه بدون تجدید قوا و احیای درونی نمی‌توان به درستی در مسیر توسعه خدمات حرکت کرد و مأموریت‌ها را به خوبی انجام داد؛ یعنی در مبارزه با فساد در کنار برخوردهای سلبی باید به موارد ایجابی و افزایش کارآمدی مانند کادرسازی نیز توجه کرد.

وی با اشاره به تشکیل کمیته صیانت در این سازمان در همان ماه‌های ابتدایی مدیریت جدید، اظهار داشت: با تشکیل این کمیته پرونده‌هایی که چندین سال مسکوت مانده بود با همکاری قوه محترم قضاییه به نتیجه رسید و دستاوردهای چشمگیر مالی برای سازمان تأمین اجتماعی داشت و در ادامه مسیر نیز ما همچنان به کمک سایر قوا برای حرکت در این مسیر نیازمندیم.

کد خبر 749348

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی / مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی | مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟
  • نام‌نویسی افراد تحت تکفل بیمه‌شدگان تامین اجتماعی «غیرحضوری» شد
  • امکان نام‌نویسی غیرحضوری بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران
  • فراهم شدن امکان نامنویسی غیرحضوری افراد تبعی بیمه‌شده و مستمری‌بگیر اصلی
  • سی سخت میزبان المپیاد کوهنوردی سازمان تامین اجتماعی کشور
  • تخصص بدون تعهد و تعهد بدون تخصص زمینه‌های فساد را ایجاد می‌کند
  • بازنشستگی ۵۵۲ مددجوی کمیته امداد بوشهر با پرداخت ۱۰ سال بیمه
  • شهرداری به دنبال کاهش آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا